Meri Lesjak, Celje: 20 letnega bronhitisa ni več
 
Pozdravljen!
 
 
Nekaj časa je minilo od posta ampak še zmeraj je prisotno veselje in ponos, da sem bila del te čudovite druščine, ki se je podala na pot zdravja. Zahvala gre Marjan predvsem tebi, tvojemu optimizmu in potrpljenju. Veliko sem odnesla s seboj. Večkrat pogledam fotografije iz Bohinja, da me spet vrnejo v ta čas, ko smo se odločili za post, telovadili, se družili in skupaj premagovali krize.
 
Ko sem prišla v službo, so bile naše punce navdušene nad menoj! Zdaj vrečka z vsem materialom kroži od ene do druge. Veliko berejo, me sprašujejo. Kuharice me bodo povabile na naslednji sestanek, na katerem se pogovarjajo o prehrani otrok, izboljšavami, nasveti in spremembami.
 
 
Bila sem tudi pri zdravniku za pljuča, na kontroli. Da te spomnim, več kot dvajset let sem imela kronični bronhitis, vsaka dva ali tri meseca pa sem vzela antibiotike. Slikali so mi pljuča. Ko je zdravnik pogledal rentgenski posnetek se je kar usedel! Ni mogel verjeti! Jaz tudi ne. Nekako sem čutila, da mi je precej bolje ampak, da so mi pljuča skoraj čista, pa nisem pričakovala! Čestital mi je, večkrat dal roko, poklical še sestro in je bilo res veselo! Zelo sem vesela in hvaležna. Za vsaki dan, sprehod, telovadbo, pogovor…
 
 
Poskušam nadaljevati s presno hrano. Pijem sokove in jih nosim v službo, jem veliko solat, sadja. Tu in tam v solato dam malo feta sira ali kako kuhano jajce. Skuham zelenjavno juho in jem samo tekoči del. Ne čutim lakote, hodim veliko peš. Manjka mi vsakdanja večurna hoja v hribe. V službi je naporno, predavanja, sestanki, govorilne ure… včasih sem ves dan od doma. No, z otroci pa je super. Po vsakem vremenu gremo ven, v gozd, tekamo po travnikih, če je premrzlo pa smo v telovadnici. Zjutraj telovadimo ob odprtem oknu.
 
Z nekaterimi imam še zmeraj lepe stike, se opogumljamo, izmenjujemo izkušnje, delimo nasvete.
 
Marjan, še enkrat hvala za vse! Bilo je čudovito, veliko tega se je spremenilo na bolje. Upam, da se bom še kdaj pridružila skupini ali šla na kak pohod z vami.