M.S. : Shujšala 30 kilogramov
 
 
Postila sem se že večkrat, vendar se nikoli nisem kaj posebnega podkovala z znanjem.
 
Kako začeti post, kako končati. Tako sem vedno znova zapadla v iste navade prehranjevanja in kile so se seveda vrnile.
 
Tudi letos sem nameravala se postiti, pa sem kar odlašala. Februarja 2002 sem na srečanju društva Preporod poslušala izkušnje posta. Čeprav nisem bila razpoložena in je začetek posta ležal nad menoj kot meč, pa vendar moram reči, da so me pričevanja pritegnila, posebno pričevanje J. L.. Shujšal je 24 kg in takrat sem si mislila, to bi bilo tudi zame, samo kdo bo zdržal toliko časa. 60 dni, to se mi je zdelo nedosegljivo. Prosila sem ga, da mi napiše kako si je organiziral dan in kako si je pripravljal sokove. Nadvse ljubeznivo mi je to tudi pripravil in me bodril.
 
Ker me je že dalj časa bilo strah raka, in to zelo strah, sem se odločila, da grem na zdravilni post in sicer po metodi Rudolfa Breussa.
 
Začeti je bilo groza. Kako bom pripravila sok, koliko časa to vzame? Priprava prvega soka je trajala 15 min in to me je ohrabrilo. Ni se mi zdelo več tako grozno. Tudi kasneje sem si vedno bolj z veseljem pripravljala tako sadne kot zelenjavne sokove.
 
Brala sem literaturo, to mi je zelo pomagalo, da sem ostala zbrana na post.
 
Počutila sem se dobro, vendar je razpoloženje nihalo. Gabriele (Univerzalno življenje) pravi, da je življenje kot plima in oseka, da je to potrebno, da iz naših globin pridejo na površje stvari, ki jih moramo oz. naj bi jih videli in očistili. Ugotovila sem, če je bilo razpoloženje ‘nizko’, bi kar nekaj jedla, ne zato, ker bi bila lačna, ampak, da bi me hrana ‘potešila’. V stanju ne-posta bi se najedla, sedaj sem pa več pila in razpoloženje se je popravilo ter poskrbela sem, da sem se več klistirala. Klistiranje je vedno sprostilo in dvignilo razpoloženje.
 
Proti koncu šestega tedna sem brala, da obložen jezik in zobje pomenijo, da proces razstrupljanja še zdaleč ni končan. Kaj mi je preostalo drugega, kot da podaljšam.
 
53-ti dan sem bila pri M. V. na kolonhidroterapiji. Zdelo se mi je nenormalno, da me tako dajajo vetrovi. Kolonik je pokazal, da so čepi v črevesju, izločili se je tudi 20 cm dolgi odtisi črevesja. Vetrovi so se umirili. M. V. je bil navdušen in me spodbujal, da s postom nadaljujem. In res, okoliščine so bile tako vzpodbudne, počutila sem se krasno in občutek sem imela, da res lahko nekaj naredim zase.
 
Univerzalno življenje je izdalo knjigo Vzrok in nastanek vseh bolezni. Vzela sem jo v roke, se umirila ter se vprašala: >Kaj je zame pomembno?< in odrla knjigo. Prebrala sem naslov NIKOLI NE IZSILITE SAMO OZDRAVLJENJA TELESA. To me je globoko in popolnoma presunilo.
 
Nadaljevala sem s postom do začetka jeseni, skupaj 16 tednov ali 112 dni.
 
V tem času sem shujšala za 30 kg. Moram reči, da se mi je življenje zelo spremenilo. Rada bi se zahvalila Jožefu za spodbude in podporo. Prav tako pa Marjanu Videnšku.
 
Želim in upam, da bo ta prispevek vzpodbuda za marsikoga. Pogumno. Uspeh ne izostane. Srečno.