IZKUŠNJE
ZAHVALE
IN


    

    

INTERVJUJI IN ČLANKI


    

    

MNENJA


    

    

Katalog    

    

LITERATURA


    

    

GALERIJA


    

    
    

    

VIDEO


    

    

    

    

POVEZAVE


    

    

Dr. Neal Barnard
Physicians Committee
for Responsible Medicine
http://www.pcrm.org/health

Dr. Joel Fuhrman
https://www.drfuhrman.com/

Dr. Michael Klapper
Nutrition –Based Medicine
https://doctorklaper.com/

Dr. Dean Ornish
Lifestyle Medicine
http://deanornish.com/

Klinika za postenje
dr. Otto Buchinger
http://buchinger.de/

dr. Keki R. Sidhwa - Popolnost naravnega življenja
http://drsidhwa.com/

Klinika za postenje
dr. Alec Burton
http://www.alecburton.com/
http://www.arcadiahealthcentre.com.au/

Vadba rekreativnega teka in triatlona - Celje
http://www.srk-celje.si/

Vadba rekreativnega teka v Ljubljani
http://www.tekaskitrener.si/

Domača hrana iz slovenskih kmetij
http://www.kupujmodomace.si/kupdom/
    

    

MODROSTI


    

    

AUDIO


    

    

Foto album
    

    

Nada Javh, Mengeš :  MOJA POT K ZDRAVJU

Nisem se mogla sama ne obleči, obuti, počesati,….ničesar! Bila sem kot majhen, nebogljen otrok. Krvna slika je bila katastrofalna : SRP 301, trombociti 495, ponoreli levkociti in sedimentacija,…


1
9
9
2


    

    

2
0
1
9


    

    

NAROČNINA NA REVIJO:
Preporod – V sožitju z Naravo


    

    

Za Marjana Videnška in njegov Preporod sem prvič slišala pred nekaj leti od moža, ki se je postenja udeležil dvakrat, enkrat sicer le vikend paketa. Obakrat je domov prišel navdušen in poln elana ter načrtov, kako se naprej prehranjevati  in  živeti bolj zdravo, brez bolezni. Tudi počutil se je odlično. Večkrat je tudi mene poskušal spraviti v to obliko "zdravljenja", a zaman. "Ti kar pojdi, jaz pa bom v tem času raje obiskala kakšen prijeten hotel  s 5*, peščeno mivko, palmami, prehrano vse vključeno,….Da bom za to, da bom lačna, še plačala? Ne, to pa ne!"

Pozimi, leta 2011 /2012, me je celo zimo zeblo in kolegicam sem večkrat dejala, da te zime ne bom preživela. To je bilo zame zelo nenavadno, saj do takrat mraza nisem kaj dosti čutila.  Z mrazom se je   napovedala huda bolezen - psevdoprotin. Že januarja sem bila precej slaba. Imela sem bolečine v kolenih, ramenih, zapestju,v vseh sklepih, ki mi ponoči niso dale spati. Nobene protibolečinske tablete niso pomagale. A sem  še kar  hodila v šolo, kjer delam kot učiteljica. Čez dan sem bolečine lažje prenašala. Potem pa ni šlo več. Nisem se mogla sama ne obleči, obuti, počesati,….ničesar! Bila sem kot majhen, nebogljen otrok. Krvna slika je bila katastrofalna : SRP 301, trombociti 495, ponoreli levkociti in sedimentacija,… Shujšala sem za 20 kg, čeprav nikoli nisem bila kaj preveč močna.

Spremenila sem prehrano in začela jesti  le sadje in zelenjavo, a bila sem preveč slaba, da bi se telo le s tem pozdravilo. Bila sem dvakrat v bolnici in dobila cel kup tablet, ki pa so se mi zaradi stranskih učinkov vedno bolj upirale. Meseca maja   pa sem se odločila, da bom poskusila brez tablet. Doma sem si pripravljala sadne in zelenjavne sokove,  veliko spala in začela s počasno hojo dopoldan in popoldan. Vsak dan sem popila tudi sok aronije, ki me je zelo okrepil.
Z možem sva obiskala Marjana, ki mi je svetoval glede moje bolezni in odločila sem se, da se udeležim skupinskega postenja v Ribnem pri Bledu meseca julija 2012. To je bila zame gotovo najboljša odločitev. Vsak dan sem s skupino odšla na jutranjo telovadbo in vedno bolje mi je šlo. Kar čutila sem, kako se mi moči vračajo. Tu sem tudi po več mesecih začela brati, saj prej nekaj mesecev sploh nisem mogla prebrati niti enega samega stavka. Ne znam razložiti, kaj je pri Marjanu tako "zdravilno". Verjetno vse. Pozitivna energija, veliko gibanja, zdrava prehrana, druženje, čudovita narava,…
Če me danes kdo vpraša, kaj mi je najbolj pomagalo, da sem se pozdravila, na prvo mesto postavim postenje pri Marjanu, je pa seveda še vse ostalo, kar sem za zdravje počela ( bioresonanca, infra savna, masaže,homeopatija…). Če bi zopet zbolela, vem, da bi takoj, brez odlašanja odšla na postenje. Upam, da ne bom.

Nisem še povsem zdrava, tega se zavedam. Letos aprila sem se zopet začela voziti s kolesom in poleti sem tudi zaplavala, kar med boleznijo nisem mogla. Tudi v službo zopet hodim, čeprav sem bila prepričana, da ne bom delala nikoli več. Res sem vesela in rada bi se zahvalila Marjanu, ker mi je res zelo, zelo pomagal.

Hvala ti!


FACEBOOK